80% dintre femei aleg eronat bustiera fitness purtand o marime nepotrivita. De la suportul pe care aceasta ti-l ofera, pana la alegerea marimii potrivite si compozitia materialului – iata ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vorbim de bustiera perfecta!
[gap height=”30px”]
1. Bustiera fitness de compresie, incapsulata sau ambele?
[gap height=”15px”]
Da, exista diferite tipuri de bustiere fitness:
- bustiere compresive – o optiune buna pentru femeile cu sanii mici, care poarta de regula cupa A sau B. Acestea actioneaza prin apasarea sanilor pe piept si sunt trase peste cap. Sanii se misca in timpul miscarii, atat in interiorul, cat si in exteriorul trunchiului, dar si in lateral. Bustierele de compresie suprima, in special, miscarea sanilor mai mult decat este necesar.
- bustiere incapsulate – recomandate femeilor care poarta de regula cupa C sau D, acestea sunt caracterizate de cele doua cupe separate, la fel ca si sutienele de zi cu zi. Bustierele de acest tip separa si sustin fiecare san, individual. De asemenea, limiteaza miscarea sanilor in toate directiile, protejand astfel tesutul mamar de la intindere in timp.
- bustiere incapsulate compresive – alege acest tip de bustiera daca doresti sustinere 100%, dar si o compresie adecvata.
[divider width=”full”]
“ Confortul ar trebui sa primeze intotdeauna.“
[divider width=”full”]
[gap height=”30px”]
2. Bretelele conteaza!
[gap height=”15px”]
Sa porti o bustiera fitness cu bretele care nu se potriveste corpului tau sau tipului de sport pe care il practici, iti poate transforma antrenamentul in experienta complet frustranta.
Daca ai un trunchi mic sau umerii ingusti, incearca o bustiera sport cu bretele care se incruciseaza la spate. Evita-le pe cele clasice, cu bretele drepte, deoarece exista riscul ca acestea sa alunece pe umeri, indiferent de miscarea realizata. Daca ai un bust mai plin, alege o bustiera cu bretele reglabile – le poti customiza in functie de proportiile trunchiului si vei sta fara griji atunci cand te antrenezi.
[gap height=”30px”]
3. Alege marimea corecta.
[gap height=”15px”]
Gasim majoritatea bustierelor destinate sportului disponibile in marimile uzuale precum: S, M, sau L. Insa, o bustiera care este menita sa iti ofere suport maxim in timpul antrenamentului nu ar trebui sa se rezume doar la aceste trei marimi, nu crezi? Prin urmare, cauta intotdeauna produsul care sa specifice si dimensiunea cupei, pentru a te asigura ca iti este potrivita si ca ofera sprijinul dorit.
Fie ca vorbim de bustiera fitness compresiva sau despre cea incapsulata, cupa ar trebui sa cuprinda sanul in intregime. In caz contrar, alege o marime mai mare a cupei.
4. Ce suport trebuie sa ofere o bustiera fitness?
[gap height=”15px”]
Bustierele ofera diferite niveluri de sprijin. Tipul de care ai nevoie depinde de marimea cupei, dar si de tipul antrenamentului pe care il faci.
- suport redus – sunt folosite deseori atunci cand mergi pe jos sau participi la clase de yoga, pilates, sau cele la care nu desfasori activitate intensa. In general, vei gasi bustierele din aceasta categorie fabricate din materiale lejere, subtiri.
- suport ridicat – sunt recomandate pentru alergare sau antrenamente intense. In componenta lor, vei gasi o compozitie mai putin elastica, cusaturi si suprapuneri de material pentru sustinere, dar si intarituri in zona cupelor pentru sprijin suplimentar fata de banda.
- suport mediu – un amestec intre cele doua mentionate deja, bustiera fitness de acest tip poate fi folosita pentru alergare, insa nu este recomandata femeilor cu bustul mare.
[divider width=”full”]
“Daca marimea nu este potrivita, incearca un alt model.“
[divider width=”full”]
[gap height=”30px”]
5. Probeaza bustiera fitness.
[gap height=”15px”]
‘Probeaza si testeaza’ sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faci inainte de a achizitiona bustiera. Incerci sa sari sau sa misti bratele de cateva ori pentru a vedea daca exista disconfort sau durere. Bustiera trebuie sa fie confortabila, cupele potrivite si suportul oferit maxim.
[gap height=”30px”]
[title text=”EXTRA” style=”bold_center”]
Care e durata de viata a unei bustiere fitness?
[gap height=”15px”]
Un sutien sport va rezista la aproximativ 30-40 de spalari, insa tesatura acestuia se va slabi la fiecare ciclu, facandu-l mai putin eficient.
Pentru a oferi bustierei o durata de viata mai lunga, spal-o in apa rece, evita balsamul de rufe si inalbitorul si nu o expune direct la soare, deoarece caldura va accelera degradarea elasticitatii.