Moda, Colanti

Tot ce trebuie să știi despre colanți

Tot ce trebuie să știi despre colanți 2024 1

Când vine vorba de haine, ceea ce porți atunci când lucrezi zi de zi poate conta din foarte multe puncte de vedere. Dacă alegerea greșită a unei ținute cotidiene te poate stânjeni la un moment dat, purtarea în mod eronat a hainelor de antrenament iți poate afecta performanțele și poate duce chiar la accidentări. Pentru a alege corect colanti fitness dama de antrenament, trebuie să acorzi atenție mărimii și funcționalității, precum și identificarea stilului potrivit pentru activitățile pe care intenționezi să le faci.

 1. Găsește stilul potrivit!

 • Caută modele de colanți cu compresie pentru activități intense. Țesăturile de compresie sunt strâns țesute pentru a ajuta la creșterea circulației picioarelor. Dacă alegi un antrenament intens, cum ar fi alergarea sau kickboxingul, acestea te pot ajuta să îți reduci durerile în urma antrenamentului tău.
  Colanții cu compresie tind să fie mai scumpi așa că, dacă nu vrei să te focusezi pe activități de mare intensitate, este posibil să nu îți fie necesari.
  Cu toate acestea, colanții au un beneficiu suplimentar și anume acela de a-ți face picioarele să pară întinse, iar mușchii tăi mai definiți. Dacă banii nu reprezintă o problemă, este posibil să îi preferi doar din acest motiv.
 • Cumpără colanții potriviți pentru yoga. În acest caz, modelul cu compresie nu este absolut necesar, ba chiar există posibilitatea să iți fie incomozi la antrenamente. Cu toate acestea, e recomandată alegerea unui model care să nu incomodeze la practicarea exercițiilor.
  În timp de colanții de yoga trebuie să ți se potrivească, aceștia nu trebuie să fie extrem de mulați sau restrictivi. Alege un material care să respire și o talie elastică care să îți permită să respiri adânc.

    2. Identifică nevoile!

 • În ce perioadă a zilei vrei să te antrenezi? Dacă optezi pentru un antrenament matinal sau preferi orele serii, alegerea materialului potrivit, cât și a greutății colantului de sală îți poate influența starea de bine din timpul exercițiilor.
 • Alegerea culorii colantului este, de asemenea, foarte importantă și trebuie să ai în vedere mai mulți factori: tipul de antrenament, perioada zilei în care îl realizezi sau sezonul. Nu te sfătuim să alegi culori inchise, dacă alegi un antrenament outdoor, la orele prânzului, când soarele poate fi foarte puternic.
 • Materialele ușoare, ce permit pielii să respire în timpul exercițiilor sunt recomandate pentru un climat umed. Insă dacă te afli într-o zonă cu un climat rece pe întreaga perioadă a anului și totuși alegi să faci jogging sau exerciții în aer liber, te sfătuim să alegi un material mai gros, ce va ține la distanță umiditatea.
 • Decide unde vei purta colanții. Dacă optezi atât pentru antrenamente la sală, cât și exerciții în parc sau jogging, alegerea unei perechi de colanți cu un design versatil cu o culoare neutră poate fi cea mai potrivită. Însă, dacă te limitezi doar la a merge la sală, poți alege oricând modele extravagante, cu logo-uri mari sau scrisuri puternice.

Lasă un răspuns