Fitness

[ 5 ] Avantaje ale benzilor elastice fitness

[ 5 ] Avantaje ale benzilor elastice fitness 2024 1

Cuprins:

#1 Ce sunt benzile elastice?

#2 Avantajele benzilor elastice

#3 Folosirea benzilor elastice

#4 Concluzii

Ce sunt, de fapt, benzile elastice?

Benzile elastice sunt, in esenta, benzi de rezistenta colorate, pe care le gasim, de cele mai multe ori, in forme, dimensiuni si grosimi diferite. Folosirea lor poate inlocui cu usurinta, in anumite cazuri, antrenamentul cu greutati.

Subestimate si rar folosite, benzile elastice pot ajuta in imbunatatirea flexibilitatii, cresc eficacitatea exercitiilor, ajuta la tonifierea musculaturii si sunt extrem de folositoare in antrenamentele de acasa, la munca sau chiar si in vacanta.

 

Avantajele folosirii benzilor elastice?

Fata de greutatile pe care le intalnim in salile de fitness si cu care ne-am obisnuit pana acum, benzile de rezistenta sunt practice si deloc voluminoase.

[ 5 ] Avantaje ale benzilor elastice fitness 2024 3

  1. COMPACTE SI USOARE – Benzile elastice sunt alegerea perfecta atunci cand nu ai loc suficient de depozitare. Le poti pastra intr-un sertar, cutie sau le poti agata in cuier pana la urmatorul antrenament. Pentru perioadele de concedii, benzile reprezinta accesoriul care se va potrivi perfect in geanta de calatorie.
  2. POTRIVITE PENTRU ORICE TIP DE ANTRENAMENT – Benzile elastice pot fi integrate perfect cu orice program de antrenament, inclusiv clase de aerobic precum Yoga, Pilates și multe altele sau le puteti folosi pentru antrenamente de forță, exerciții generale sau stretching. Benzile au multiple intrebuintari, acestea fiind folosite si de terapeutii fizici pentru reabilitatea pacientilor si intarirea musculaturii acestora. Sunt benefice persoanelor care sufera de leziuni la picior, genunchi sau spate, dar pot fi folosite si in prevenirea osteoporozei.
  3. TE ANTRENEZI IN SIGURANTA – Fata de antrenamentele cu greutati, unde exista posibilitatea accidentarii prin scaparea unei gantere sau a unui disc pe picior, daca nu este folosita corespunzator, benzile de rezistanta elastice contribuie la antrenamente sigure, dar si eficiente. Un mare avantaj este si diversitatea benzilor, in functie de intensitatea lor, ceea ce le face ideale pentru a lucra chiar si atunci cand nu ai un antrenor personal sau un prieten care sa te supravegheze.
  4. COSTURI REDUSE – Indiferent dacă le cumpărați individual sau ca un set, benzile de rezistență sunt un accesoriu rezonabil ca si costuri comparativ cu alte echipamente sportive. In plus, unele benzi de rezistență sunt chiar vândute cu un DVD sau cu un mini manual cu exerciții ghidate.
  5. USOR DE UTILIZAT – Pentru incepatori sau cei care nu au mai folosit benzile de rezistenta pana acum, e bine de stiut ca acestea sunt extrem de usor de folosit. Unul din motivele principale pentru care sunt recomandate este ca benzile elastice pot fi utilizate pentru a modifica exercitiile deja cunoscute. De exemplu, beneficiile benzilor de rezistenta pot fi vazute atunci cand sunt practicate exercitii dinamice uzuale, precum genuflexiuni, planse, ridicari laterale ale picioarelor si multe altele.

[ 5 ] Avantaje ale benzilor elastice fitness 2024 5

Cand poti folosi benzile elastice fitness?

Oricand. Benzile elastice pot fi folosite atat la inceputul antrenamentelor, pentru incalzirea corpului, cat si atunci lucrezi zona umerilor, partea dorsala, picioarele, fesierii, dar si la streching, la final de antrenament.

Concluzia?

Avantajele si beneficiile pe care le ai in urma folosirii benzilor de rezistenta sunt multiple. La finalul antrenamentului te vei simti mai fericita, mai in forma si mai puternica. Sa nu uitam si de faptul ca sunt ieftine si practice. Le poti utiliza in fiecare zi, in antrenarea fiecarei grupe musculare, iar un set contine benzi de diferite grade de intensitate pentru a iti putea ajusta antrenamentul in functie de obiectivele pe care le ai. Ce poate fi mai convenabil de atat?

 

Lasă un răspuns