Moda, Colanti

Cum să alegi perechea potrivită de colanți?

Cum să alegi perechea potrivită de colanți? 2024 1

Leggings & Colanți

Colanții – nu îmi imaginez viața fără ei. Cred că acesta este cazul cu majoritatea dintre noi. O pereche de colanți și suntem gata! Mulțumesc zeilor (modei) pentru invenții de genul acesta. Și au parcurs un drum lung și au luat multe forme de la începuturile lor. Chiar dacă au venit multe alte trenduri, colanții au rezistat și sunt aici pentru a rămâne. Dar, știm totul? Se pare că, după toți acești ani, unele dintre noi încă facem greșeli în alegerea colantilor.

Și asta vom discuta în detaliu.

 

Cum să alegi colanții perfecți?

Alegerea colantilor poate părea frivolă, deoarece este cea mai versatilă piesă de îmbrăcăminte din dulapul nostru pe care o putem purta confortabil pe tot parcursul anului. Da, dacă știți elementele de bază, nu este o alegere atât de grea. Câteodată uităm că o pereche de leggings nu sunt pantaloni.

#1: Mărime

Alegerea mărimii potrivite este cea mai importantă parte. Colanții nu pot fi nici prea strâmți, nici prea largi. Asigurați-vă că se potrivesc perfect corpului dumneavoastră. Puteți scăpa totuși cu perechea nepotrivită dacă o asortați cu un tricou sau o bluză lungă, cât să acopere zona șoldurilor.

Pentru a evita orice gafă legată de alegerea colantilor perfecți, asigurați-vă că aveți dimensiunile corecte. Fie măsurați-i singur/ă, fie mergeți în magazin și apelați la un specialist. Este important, deoarece dimensiunile diferă de la un brand la altul și cunoașterea măsurării efective vă va ajuta întotdeauna. De asemenea, în situația în care va aflați undeva între M-L, recomandarea este să se meargă pe mărimea mai mare, respectiv L, sau încercați să le probati pe ambele, înainte de a cumpăra mărimea mai mică. Probati mai multe modele de la mai multe branduri pentru a va da seama ce anume vi se potrivește.

#2:  Lungime

După cum știm deja, colanții au diferite lungimi. Cum și cu ce dorești să ii porți este însă o alegere personală. Cu toate acestea, trebuie doar să vă asigurați că întreaga ținută se asortează.

  • Colanți lungi – Aceștia sunt croiți special să îmbrace glezna. Aceștia sunt purtați, atât în anotimpul rece, cât și cel cald, și pot fi asortați atât cu o pereche de cizme sau balerini, cât și cu încălțăminte sport.
  • Colanți lungime 3/4 – Aceștia pot fi asortați cu tricouri sau bluze în talie. Sunt o opțiune perfectă pentru multe ocazii, mai puțin cele formale. Că și croială, colanții se opresc la mijlocul gambei, iar focusul este pe acea zonă. Dacă nu te simți totuși confortabil, atunci colanții lungi sunt opțiunea perfectă pentru ține.
  • Colanți până la gleznă – Aceștia sunt preferații tuturor. Ușor de asortat, colanții pot fi purtați cu aproape orice ținută: casual, sport, casual smart, etc. De asemenea, pot fi purtați cu aproape toate tipurile de încălțăminte.
  • Colantii cu model – Aceștia ne aduc culoarea din ținută. Totuși, înainte de a îi purta, probati-i și asigurați-vă că vi se potrivesc. De multe ori, colanții arată bine doar pe umeraș și e posibil să nu vă avantajeze când ii purtați. Totul depinde de tipologia corpului și de ținută. Pentru a nu exagera totuși, încercați să respectați regula de a purta un top uni.
  • Colanți fitness – Alegerile în acest caz sunt nelimitate. Colantii pe care ii purtăm în timpul antrenamentelor nu mai sunt de mult anoști, opțiunile fiind extrem de variate.

#3: Material

Bumbacul și lycra sunt cele mai întâlnite materiale atunci când alegem o pereche de colanți, dar poliamida, elastanul, poliesterul, vâscoza sau spandexul sunt alte opțiuni interesante pe care le puteți încerca.

#4: Culoare

Inițial, colanții erau albi, negri sau variații de alb-negru. Apoi au apărut cei colorați, cu imprimeuri și, mai târziu, cei neon. Există o multitudine de culori, important este să o alegi pe cea care ți se potrivește.

 

Lasă un răspuns