Exercitii, Fitness

4 exercitii pentru muschii fesieri si coapse

4 exercitii pentru muschii fesieri si coapse 2024 1

<<Cele 4 exercitii sunt realizate de catre @jeny.eu.fit >>

Stiai ca muschii fesieri sunt cei mai puternici muschi din corpul tau? Muschii glutei sunt impartiti in 3 categorii principale: minimus, medius si maximus. Acesti trei muschi functioneaza ca o echipa pentru a stabiliza pelvisul si a mentine miscarea adecvata a soldurilor. Fara acest grup de muschi, rasucirile, genuflexiunile, rotirile sau orice alte exercitii pe care am incerca sa le executam cand vine vorba de miscarea inferioara, ar fi dificile.

 

 

Imbunatatirea rezistentei muschilor fesieri poate creste flexibilitatea si mobilitatea, dar ajuta ca sarcinile zilnice precum ridicarea greutatilor grele, urcarea scarilor, alergarea, sezutul intr-o postura corecta, sa fie mai usoare.

Posterior Puternic = Abdomen Puternic = Spate Puternic

3 Motive pentru care antrenarea muschilor fesieri este importanta!

  1. Prevenirea durerilor de spate – Muschii spatelui lucreaza pentru a stabiliza pelvisul si pentru a asigura miscarea corecta a soldurilor. Cand muschii sunt antrenati, zona dorsala a spatelui nu resimte presiunea miscarilor. Prin antrenamentul muschilor glutei, va exista o baza intarita a coloanei vertebrale, ceea ce va ajuta la stabilizarea soldurilor si la prevenirea durerii de la nivelul gatului, a spatelui, dar si a muschilor din jur.
  2.  Cresterea puterii si a performantei sportive – Muschii glutei joaca un rol esential in a te ajuta sa ai echilibru, sa alergi sau sa sari. Daca iti doresti sa fii un sportiv mai puternic, genuflexiunile joaca un rol important in acest aspect. Genuflexiunile reprezinta unul dintre cele mai bune exercitii ce vizeaza glutei maximus. Muschii fesieri mai puternici pot imbunatati viteza, agilitatea, dar si abilitatatea de a sari. Sa te concentrezi pe muschii glutei este o modalitate excelenta de a-ti duce abilitatile la nivelul urmator in aproape orice sport.
  3. Prevenirea durerilor de genunchi – Genunchii nostri absorb aproximativ o data si jumatate greutatea corpului tau, la fiecare pas facut. Aceasta presiune, extra fata de cea uzuala, afecteaza in timp. Totusi, avand muschii fesieri puternici, acestia vor mentine pelvisul stabil, fara a se deplasa de pe o parte pe alta. In cazul in care pelvisul nu este stabil, va exista multa presiune pe genunchi si glezne pentru a compensa. Cand muschii spatelui sunt si ei, la randul lor, intariti, atunci genunchii tai vor fi in siguranta si nu se va pune problema de o accidentare nedorita.

 

 

Asa ca nu ai de ce sa eziti. Incepe sa antrenezi muschii fesieri si coapsele, atat pentru sanatatea corpului tau, dar si pentru starea ta de spirit. 🥰

 

 

 

 

Spor la antrenament! Daca ai incercat aceste exercitii, nu ezita sa ne spui cum a fost. Daca vrei sa mai incerci si alte exercitii, iti recomandam sectiunea noastra din blog sau profilul de Instagram @jeny.eu.fit

 

Lasă un răspuns