Fitness, Exercitii

Cum obtii rapid un posterior bombat?

Cum obtii rapid un posterior bombat? 2024 1

Posterior bombat, mic, rotund, flasc sau mare. Il avem toate, in diferite forme si marimi.  Asa-i?

Dar ce facem atunci cand ne dorim sa-i imbunatatim aspectul? Cand ne dorim ca acesta sa fie bombat si sa nu ne mai facem probleme de cum se aseaza pantalonii?

Stim deja ca doar exercitiile fizice nu ajuta in totalitate la imbunatatirea aspectului fizic, dar si odihna, si alimentatia. Daca reusesti sa gestionezi corect alimentatia si sa-i oferi corpului o dieta echilibrata, atunci vei pierde grasime, vei castiga masa musculara si vei obtine un corp de invidiat. Dar despre alimentatie vom discuta intr-un articol viitor.

Cum obtii rapid un posterior bombat? 2024 3

Exercitii pentru un posterior bombat

Astazi iti propunem 4 exercitii care te vor ajuta sa construiesti posteriorul dorit!

  1. Genuflexiuni / Squats – printre cele mai cunoscute si folosite exercitii, genuflexiunile sunt extrem de eficiente. Daca alegi sa exersezi varianta clasica, departeaza picioarele pana la nivel cu umerii, orientate in fata si intinde mainile in fata. Coboara incet, indoind genunchii, ca si cum te-ai pregati sa te asezi pe scaun. Coboara pana in punctul in care te simti confortabil, incercand sa ajungi in punctul in care coapsele sunt paralele cu solul. Incet, revino la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 10-12 ori.
  2. Ridicari de bazin sau Podul – pentru acest exercitiu este nevoie sa te intinzi pe spate,Cum obtii rapid un posterior bombat? 2024 5 cu genunchii indoiti si calcaiele aproape de posterior. Picioarele tale ar trebui sa se afle pe aceeasi lungime cu umerii. Ridicati soldurile pentru a crea o linie dreapta de la genunchi pana la umeri. In momentul in care esti in extensie totala, incordeaza abdomentul si fesele. Coboara usor pana la pozitia de pornire, in timp ce numeri pana la 3-5 secunde. Pentru un grad de dificultate mai ridicat, poti folosi greutati pe care sa le amplasezi pe bazin. Poti, de asemenea ridica picioarele alternativ, sau folosi o banda elastica. Repeta exercitiul de 10-12 ori.
  3. Ridicari laterale ale picioarelor– intinde-te pe partea dreapta si sustine capul cu mana, cu genunchiul drept indoit la 90 de grade si piciorul stang intins si in linie cu spatele. Palma stanga amplaseaz-o pe sold, pentru a mentine echilibrul si a evita deplasarea gresita a piciorului. Ridica piciorul stang pe cat de mult posibil, fara a schimba pozitia initiala a soldului. Revino incet la pozitia initiala. Repeta exercitiul de 10-12 ori, dupa care schimba partea si piciorul.
  4. Fandari laterale – din pozitia de pornire, cu picioarele apropiate si spatele drept, fa un pas mare spre dreapta cu piciorul drept, pastrand talpa indreptata spre inainte. Mentine soldurile in spate si transfera greutate pe calcaiul drept. Indreapta bratele in fata, pentru a pastra echilibrul corpului. Apasa in calcaiul drept pentru a reveni la pozitia initiala, apoi schimba piciorul si reia exercitiul in directia opusa. Repeta exercitiul de 10-12 ori pentru fiecare picior.

Poti incepe cu aceste 4 exercitii pentru a imbunatati aspectul posteriorului si vei observa cateva rezultate pe termen scurt. Insa, retine! Dezvoltarea masei musculare si a unui corp de invidiat necesita timp. Foloseste-te, totusi, de aceste imbunatatiri pe termen scurt pentru a te motiva sa continui si sa iti creezi un program pe termen lung. Important e sa nu renunti!

 

 

Lasă un răspuns